Spejarmäster avslöjad

Datorn i Spejarmästers näste
 
Hörni, jag tror att jag vet hur Spejarmäster kan påstå sig vara så allvetande om vad som händer på Jorvik. Trots att det här är ett spel där allt kan hända köper jag inte riktigt påståendet om att Spejarmäster använder sig av jordekorrar för att kunna hålla reda på allt som sker på ön. 
Nej, jag tror att datorn i Spejarmästers näste kan vara hemligheten.
 
Nja, inte direkt någon slutsats som var svår att komma fram till, men nu återstår bara frågan om hur i all världen han lyckas få information från det han hittar på internet.
  • Finns det en hemsida eller en blogg där Jorviks invånare kan rapportera in underliga saker som inträffat?
  • Är Spejarmäster personen bakom hemsidan, om en sådan hemsida finns tillgänglig?
  • Kan det vara så att Spejarmäster istället aktivt letar upp och läser andras inlägg på olika sociala medier? Han har ju inte direkt någon känsla för privatliv.
  • Hur duktig är Spejarmäster på det här med datorer? Kan han hacka sig in i tidningsarkiv?
  • Kan han hacka sig in i G.E.D:s datorfiler?
 
Hur mycket information måste det inte finnas som Spejarmäster måste hålla sig uppdaterad med?
 
Dator och en igenkänd tidning
 
Jag undrar om inte Björn har en blogg om trädgårdsarbete som han glömmer uppdatera flera månader åt gången, och om inte något företag som säljer spadar har Jasper som sin bästa kund någonsin. Undrar hur många klagomål och recensioner Jorviks postkontor har fått om att breven aldrig kommer fram i tid eller dit de var tänkta att sändas.
Jag älskar tanken på att Jorviks värld sträcker sig bortom det vi faktiskt ser, men tanken på att Spejarmäster måste sålla genom den här onödiga informationen i jakt på viktig data är nästan ännu mer älskvärd.


Intressant inlägg! :D Det sägs ju att jorvik är väldigt bortkopplad då de kommer till internet, men någon bindning till den allmänna världen måste de väl ha?

Svar: Ja, någon uppkoppling borde de ju ha i alla fall :D
Delfina

2017-10-15 // 10:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback