Tillbakablick: Mötet med Herman

Det är när vi får fortsättningar på gamla uppdragskedjor som jag önskar att jag hade bilder att visa upp från uppdragen, men nu under Herman-veckan får jag nöja mig såhär.
 
Dagens ämne: Mötet med Herman och Ms. Drake
 
Herman är stallföreståndare för Jorvikstallet utanför Jarlaheim, ett stall som finns med i tidigare spel också och som länge fanns med på spelkartan utan att det gick att rida dit.
Därför gick det inte att träffa Herman förrän bron till Skördebygden reparerades och det blev möjligt att rida över den till området på andra sidan. Jorvikstallet är beläget långt västerut i Skördebygden, och med alla områdets invånare i behov av hjälp längs vägen, minns jag det som att det tog tid innan stallet äntligen gick att upptäcka.
 
Till en början syns Herman inte till och Jorvikstallets arbetare påstår att han är bortrest på obestämd tid. Men det är han förstås inte! Ryktesbyggande löser, åtminstone på Jorvik, nästan allting - och efter mycket strävsamt arbete för att bättra på sitt rykte så att stallets anställda ska lita på spelaren, berättar stallets dräng Stein i förtroende att Herman gömt sig för allmänheten i sitt hus innanför murarna.
 
Endast om spelaren går fram och knackar "den hemliga knackningen", får hon träffa Herman. Tre knackningar senare står han mycket riktigt utanför dörren - och det, mina vänner, är spelarens första möte med honom.
 
Mycket riktigt träffar spelaren på honom i ett tidigare uppdrag, men spelets uppdrag följer inte samma ordning nu längre som det gjorde förr, så jag kan inte säga säkert. Jag har planerat att spela om uppdragen igen och blogga om det i framtiden, men det får vänta just nu.
 
Vad Herman har att säga är dock det intressanta, för det sätter igång en lång kedja av hemliga uppdrag.
Herman gömmer sig inte bara för Jarlaheims invånare för att han inte vill bli deras ärade borgmästare, han gömmer sig för att han arbetar på något mycket hemligt som har med G.E.D. att göra.
Som ni vet har G.E.D. tagit över större delen av Skördebygdsområdet. Företaget har som syfte att utnyttja Jorviks mark och naturresurer, och de är nog de girigaste av företag någonsin. Vid det här laget är de en stor fara för Jorvik, och de har bara makt och utplåning i tankarna. Ingen i Skördebygden vet dock riktigt vad de håller på med egentligen, och Herman arbetar med att försöka ta reda på vad. 
 
G.E.D. har av någon anledning fått tillstånd att prospektera efter mineraler i Jarlaheimsområdet. Herman tror inte att det gick rätt till när de fick tillståndet, och det är något konstigt med att Jarlaheims borgmästare försvunnit efter ett möte med företaget.
 
Herman förklarar att han har svårt för att fortsätta sin utredning eftersom att Ms. Drake på G.E.D. Jarlaheimskontoret verkar ha aningar om att han vet för mycket. Herman är rädd att han inte kan komma dem närmare utan att de blir misstänksamma.
Däremot har Ms. Drake aldrig träffat spelaren, som är ny i Skördebygden, och därav bestäms det att spelaren ska ta sig närmare G.E.D:s överordnade genom att börja arbeta för dem. Han vill att spelaren ska ta reda på vad G.E.D. har för avsikter och om de har något med den förra borgmästaren att göra.
 
Så börjar uppdragskedjan, och så får spelaren träffa både Herman och Ms. Drake. Den kommande tiden arbetar spelaren för Ms. Drake i Jarlaheimskontoret samtidigt som spelaren samarbetar med Herman för att ta reda på sanningen om företagets avsikter.
 
Nästa inlägg kommer att handla om spelarens arbete för Ms. Drake och vad för hemligheter det avslöjar.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback