Häxan i Västkobbens fiskeby

Förresten, nu på morgonen (ungefär klockan sju) när jag red till Västkobbens fiskeby för att göra lite fiskeuppdrag, såg jag något underligt svart flyga runt fyren.
 
Jag galopperade över bron när jag fick syn på det där, som ni kanske ser av det lilla jag har tagit med av taken hahah. När jag såg det där blev jag så förskräckt att jag stannade och inte vågade röra på mig. Lättskrämd, jag vet.
 
Det tog inte lång tid att lista ut att det var en häxa, men i några sekunder var jag ändå väldigt förvirrad!
 
Försökte komma närmare för att ta en bättre bild, men tålamodet tog visst slut för det här är det enda jag har.
Häxan hade iaf lysande röda ögon och var annars svart, riktigt kusligt.
 
Men kul! Jag kan inte minnas att vi sett det här tidigare, kan ni det?
Undrar om hon är kvar även dagtid?

Lite namnskyltar

Ni anar inte hur dåligt jag har mått de senaste dagarna. Onsdag kväll låg jag och frös med vinterjackan på och täcket över huvudet. Nu mår jag lite bättre, men någon sömn har jag typ inte fått under natten.
 
Nu på morgonen (jag vaknade före alla andra som vanligt) har jag lekt runt lite med namnskyltar åt mina hästar!
 
 
Jag har jobbat med att göra namnskyltar de senaste två veckorna, och i det stora hela har jag väl kommit fram till fyra olika stilar som jag tycker om, men den som syns ovan är nog den som blir i slutändan.
Nu när jag har höstlov tänker jag göra klart dem åt alla hästar, många testbilder som jag använde bara för att få en uppfattning om hur det kan tänkas se ut behöver bytas ut mot bättre bilder och jag behöver komma på namn åt de hästar som bara har sitt namn som det ser ut i spelet.
Jag har aldrig gett min starthast något smeknamn, faktiskt, och det blir det nog ingen ändring på heller.
Många av mina hästar har nordiska namn eller namn från nordisk mytologi, samma sak ibland, så när jag inte kommer på namn kan jag alltid låna lite där jag tycker att det passar.
 
Lite presentationer av hästarna dyker nog förhoppningsvis också upp över höstlovet, en i taget. Jag ska bara skriva presentationen också, men det kommer.
 
Här dricks det kaffe på Grå Munken i Valedale
 
Syns senare!

Säsongens tjuvtitt

Hej!
Jag hoppas verkligen att ni sett att det lagts upp en nyhet på hemsidan, och har ni av någon anledning missat det, så länkar jag dit här. Som rubriken till det här inlägget lyder, handlar det om att vi fått lite tjuvkikar på vad som komma skall under året! Varje höst brukar vi ju få lite inblick i vad de jobbar med och i år är inget undantag.
 
 
Jag tycker att det verkar som jättespännande uppdateringar, mycket sånt som jag längtat efter länge, så som nya frisyrer, nya kläder och lite förbättringar på vår spelkaraktär som verkligen låter lovande. Jag är jättetaggad på att få se vad de har arbetat med!
 
Den största uppdateringen som nog väntar oss är utan tvekan Firfall, vilket jag längtat ihjäl mig efter att höra mer om. Det har nog ingen missat, jag kan inte låta bli att nämna det i allt vad jag skriver, det tar aldrig slut.
 
Firfall har bytt namn till Mistfall och första delen av området kommer öppna till vintern någon gång. Jag har förstått det som att området öppnas i tre omgångar, och det första vi får tillgång till är den södra delen.
Vi har fått lite bilder från området också och jag tycker att det ser helt fantastiskt ut!
 
Vill också påminna om att det här inte är bilder från den färdiga spelmiljön.
 
En ridstig som leder genom en vacker granskog
 
Skogen sett från ovan, sannolikt ligger det här intill Jorbergen
 
Nu förstår jag varför de döpt om området till Mistfall, dimman ligger tjock här. Tänk vilka fina ridstigar också, långt inne i en sagolik granskog.
Hörni, jag längtar så otroligt mycket efter att få utforska Mistfall nu!
 
...
 
Det var väl ungefär vad jag hade att säga om tjuvtitten.
Höstens och vinterns uppdateringar låter lovande, även om det betyder - som det alltid gör när de jobbar med större uppdateringar - att vi får några veckor med lite mindre innehåll. Bara det att vi får nytt innehåll varje vecka är i mitt tycke bra jobbat och ingenting som vi bör ta för givet. Det jobbas så otroligt hårt med varje uppdatering och de planeras långt i förväg.
 
Hoppas ni är lika taggade som jag är och att ni haft en bra måndag!
 

Jordekorren i Fripps krypin

Kan vi snälla prata om jordekorrarna som genomsyrat onsdagsuppdateringarna på senaste tiden?
 
 
Först fick vi, helt utan förvarning, uppdrag som handlar om jordekorrar - med en snygg tröja med jordekorrsmotiv också, som om uppdateringen inte kunde få nog med jordekorrar.
Och sedan fick vi en jordekorre i födelsedagspresent när spelet fyllde år, som jag i efterhand ångrar att jag inte hade med mig ner i Fripps krypin.
För gissa vad, det dök upp en jordekorre i huvuduppdragen också!
 
Den här jordekorren dyker upp och har något viktigt att berätta
 
Jag kunde knappt hålla mig för skratt när Spejarmäster också dök upp nere i Fripps krypin. Visst, jag väntade mig att Spejarmäster skulle dyka upp, det är ju bara han som har med jordekorrar att göra, men det var lite ironiskt på något sätt, för jag skrev ett halvflummigt inlägg om honom för inte så länge sedan.
 
Jag undrar om inte vi fick en jordekorre i present i samband med att de jobbade med delen av uppdragen som hade med jordekorren att göra. Spejarmäster letar efter sin jordekorre för att den har ett viktigt meddelande att lämna och för att få tag på meddelandet var jag tvungen att springa efter ekorren.
Inte minst har ekorrarna fått en välbehövd uppdatering, de rör sig också. Jag kan se varför vi fick en egen liten ekorre som kan springa.
 
Spejarmäster tar sig in kort tid efter att jordekorren dyker upp
 
Det jag älskar mest utav småsakerna som på något sätt ändå utgjorde den här omgången med huvuduppdrag är alla tidigare karaktärer som vi haft med att göra, som nu blivit inflätade i berättelsen igen. Spejarmäster, Conrad Marsdeen,,, jag hade nästan glömt att han var med i Aideens beskyddare.
 
...
 
Inte för att förarga Fripp, men han är väldigt lik en ekorre...

Spekulationer om Evergrey

Varning för att det här inlägget handlar om innehåll från de senaste uppdragen.
Läs vidare på egen risk.
 
...
 
Så, jag har äntligen tagit modet till mig och även spelat genom den andra och sista dagen med huvuduppdrag för denna gången. Jag är mållös, helt uppskakad och lite förvirrad faktiskt, för vi har verkligen varit överallt på Jorvik och träffat karaktärer som inte varit en del av huvuduppdragen på länge.
 
Jag har ångest också, för jag vet inte var jag ska börja någonstans.
Kanske med Evergrey, för jag hade en del spekulationer om honom när vi först fick höra talas om honom. Jag har fått många frågor besvarade, men nu har jag återigen saker att förundras över till nästa gång vi får huvuduppdrag. 
 
Jag har en sak som jag vill ta upp, och det handlar om vart Evergrey befunnit sig under sin tid som förvisad från Aideens beskyddare, druidordern.
 
Evergrey
 
Evergrey, som jag ett tag spekulerade på om han inte i själva verket kunde vara Nic Stoneground innan vi fick veta mer om honom, säger sig bo norrut någonstans. Så väldigt mycket mer avslöjar han inte om det, och norrut säger oss inte så jättemycket.
Innan vi fick veta mer om Evergrey, trodde jag att han egentligen var Nic Stoneground, känd utforskare sedan innan. Eller ja, han nämns vid namn i någon bok och jag vill minnas att det är som utforskare. Nu för tiden är han i Dinodalen, där han mest bara står omkring. Det som fick mig att dra slutsatsen om att Nic Stoneground kunde vara Evergrey var främst att han har på sig druidkläder.
 
Evergrey visade sig ju vara någon helt annan än Nic Stoneground.
Han nämner dock gång på gång att han bor norrut.
 
Evergrey om häxorna norrut
 
Förutom det så dyker han upp i New Hillcrest av alla ställen. New Hillcrest skulle jag vilja påstå ligger söderut, så det är lite av en omväg att ta, tycker jag.
Till New Hillcrest kommer han med färja, vilket är ännu lite konstigare. Ända sedan området öppnade, har färjeläget stått oanvänt och vi har inte fått höra någonting om att det ska börja gå färjor där.
 
Vi hämtar Evergreys väskor som står kvar nere vid färjeläget i New Hillcrest
 
Evergrey kommer med färja till ett New Hillcrest, vars färjeläge inte tagit emot några färjor någonsin under den tid som området varit öppet för spelare. Om det nu går färjor där egentligen, var någonstans går färjorna i så fall? För det är inte många färjor som går norrut.
Jag har länge funderat på om inte färjeläget i New Hillcrest egentligen är menat att det ska ta emot färjor från någonstans bakom Jorbergen, för vad finns det annars för anledning till att ingenting hänt sedan vi spelare fick tillgång till New Hillcrest?
 
Vi vet att området bakom Jorbergen heter Firfall. Utöver det så finns det en by norrut, i alla fall enligt den karta som finns i serietidningen som nyligen släpptes. Jag har försökt markera ut var byn ligger enligt hur jag minns det.
 
Den vita pricken markerar byn
 
Evergrey säger också att han har med sig ett äpple från äppellunden som han plockat på färjeturen till New Hillcrest. Äppellunden ligger mycket riktigt på vägen till Firfall, någonstans längs floden eller efter att floden mynnar ut och blir hav. 
Hur han faktiskt plockade äpplet ombord på en färja är en annan fråga, men det är inte en fråga som nödvändigtvis kräver ett svar.
 
Ja, så min slutsats är alltså att Evergrey har levt i Firfall under sin tid som förvisad.
Förhoppningsvis kommer vi kunna resa med färja dit från New Hillcrest när området väl öppnar för oss spelare, vilket jag hoppas på blir snart. Det där med häxorna låter ju spännande, eller vad tycker ni? Det har nämnts ända sedan Evergrey först kom på tal, att det ska finnas häxor där han befinner sig.
Inte konstigt att jag trodde att han skulle vara gömd någonstans i Dinodalen, det finns en plats i dalen som faktiskt har med häxor att göra. I alla fall har platsen med häxor att göra enligt Nic Stoneground, men dalen är mytomspunnen och det går väl kanske inte att lita på.
 
Det var lite tankar om Evergrey!
Någonstans måste man ju börja.