Galloper Thompson på g

Har för mig att jag nämde något om en teckning av Galloper Thompson och hans urhäst inför årets Halloween. Såhär långt har jag kommit!
 
Ofärdig teckning av Galloper Thompsons urhäst
 
Egentligen har jag hunnit med att börja på man och svans också, men vill ju inte avslöja för mycket!
Som ni ser har jag tagit mig lite konstnärliga friheter vad gäller bläsen i ansiktet också. Galloper Thompsons häst har egentligen inga vita tecken överhuvudtaget, men jag tyckte att det såg lite spöklikt ut med bläs, så en bläs fick det bli.
 
Är jättetaggad på att bli klar med den här! Kommer inte orka rita någon bakgrund, så får logga in i spelet ikväll och ta lite mörka och läskiga bilder i skogen någonstans.Spejarmäster avslöjad

Datorn i Spejarmästers näste
 
Hörni, jag tror att jag vet hur Spejarmäster kan påstå sig vara så allvetande om vad som händer på Jorvik. Trots att det här är ett spel där allt kan hända köper jag inte riktigt påståendet om att Spejarmäster använder sig av jordekorrar för att kunna hålla reda på allt som sker på ön. 
Nej, jag tror att datorn i Spejarmästers näste kan vara hemligheten.
 
Nja, inte direkt någon slutsats som var svår att komma fram till, men nu återstår bara frågan om hur i all världen han lyckas få information från det han hittar på internet.
  • Finns det en hemsida eller en blogg där Jorviks invånare kan rapportera in underliga saker som inträffat?
  • Är Spejarmäster personen bakom hemsidan, om en sådan hemsida finns tillgänglig?
  • Kan det vara så att Spejarmäster istället aktivt letar upp och läser andras inlägg på olika sociala medier? Han har ju inte direkt någon känsla för privatliv.
  • Hur duktig är Spejarmäster på det här med datorer? Kan han hacka sig in i tidningsarkiv?
  • Kan han hacka sig in i G.E.D:s datorfiler?
 
Hur mycket information måste det inte finnas som Spejarmäster måste hålla sig uppdaterad med?
 
Dator och en igenkänd tidning
 
Jag undrar om inte Björn har en blogg om trädgårdsarbete som han glömmer uppdatera flera månader åt gången, och om inte något företag som säljer spadar har Jasper som sin bästa kund någonsin. Undrar hur många klagomål och recensioner Jorviks postkontor har fått om att breven aldrig kommer fram i tid eller dit de var tänkta att sändas.
Jag älskar tanken på att Jorviks värld sträcker sig bortom det vi faktiskt ser, men tanken på att Spejarmäster måste sålla genom den här onödiga informationen i jakt på viktig data är nästan ännu mer älskvärd.Älskade fredag

 
Hej på er!
Idag är det äntligen fredag och jag är inne på min sista lektion i engelska. Klockan kvart i fyra slutar jag och då ser jag det som att jag har helg, och det har varit efterlängtat trots att jag varit en och en halv dag i skolan denna vecka. Igår gjorde jag ett försök, men åkte hem efter halva dagen.
 
Hur som helst så har min klass börjat tagga att slutet på oktober närmar sig och att det börjar bli dags för Halloween. Skolans elevråd funderar på att hålla i en pumpatävling i år, eller något annat skoj - någon i klassen skrek ut att han ville ha en fest.
Jag hoppas på att vi får se lite Halloween även i spelet nästa vecka. Nog för att det känns lite uttjatat ibland, men förra året fick jag aldrig se Galloper Thompson och det satsar jag på att hinna med i år! Jag tänkte försöka rita honom och hans urhäst också, har ju lekt runt lite med min ritplatta sedan jag köpte den.
 
Hoppas ni haft en bra fredag än så länge!Arbete på Firfall

Det verkar som att arbetet med Firfall tagits upp igen. Kolla bara bilden nedan.
 
Området Firfall sett från Sydhovens strand
 

Jag upptäckte inte det här själv, så länkar till bloggen där jag först såg det: här hittar du den.Spektakulära dinosaurier

Dagens klädsel inför en dag spenderad i det mytomspunna och iskalla Dinodalen för att leta dinosaurieskelett.
Jag har bara det spektakulära dinosaurieskelettet kvar!
 
Min röst är tillbaka och jag känner mig inte längre som döden själv, så efter det här ska jag nog börja göra lite skolarbete och skriva på en uppsats som ska vara klar den här veckan.
Ha det bra så länge!