Fri som en fågel

Vaknade tidigt igår, klockan var tre på natten när jag bestämde mig för att det fick räcka med sömn. Klockan halv sju var Isse sadlad och vi skrittade ut på långritt. Det här hände på väg till Silverglades vingård.
Inte bara min starthäst har vingar; Isse också.

Tråkigt

Ja hej, förlåt för att jag inte lyckats skriva några intressanta inlägg på senaste tiden, eller några inlägg alls för den delen.
Skolarbeten tar upp mycket av min tid och jag mår inte så jättebra.
 
Onsdagsuppdatering idag! Jag återkommer om jag har tid och ork.
Har mina aningar, om vi säger så... ;) Någon som sett att ett visst urträd fått vårkänslor och vaknat till liv? Det är gröna knoppar och blad på dess rötter och grenar.

En sötnos

Jag köpte en liten pålle idag! Det här är Darkcloud.
Det ser ut som att någon hällt en hink med svart färg över honom haha. Han påminner lite om en svartvit ko faktiskt. Min egen Rudolf med rosa mule.

Tillbakablick: Mötet med Herman

Det är när vi får fortsättningar på gamla uppdragskedjor som jag önskar att jag hade bilder att visa upp från uppdragen, men nu under Herman-veckan får jag nöja mig såhär.
 
Dagens ämne: Mötet med Herman och Ms. Drake
 
Herman är stallföreståndare för Jorvikstallet utanför Jarlaheim, ett stall som finns med i tidigare spel också och som länge fanns med på spelkartan utan att det gick att rida dit.
Därför gick det inte att träffa Herman förrän bron till Skördebygden reparerades och det blev möjligt att rida över den till området på andra sidan. Jorvikstallet är beläget långt västerut i Skördebygden, och med alla områdets invånare i behov av hjälp längs vägen, minns jag det som att det tog tid innan stallet äntligen gick att upptäcka.
 
Till en början syns Herman inte till och Jorvikstallets arbetare påstår att han är bortrest på obestämd tid. Men det är han förstås inte! Ryktesbyggande löser, åtminstone på Jorvik, nästan allting - och efter mycket strävsamt arbete för att bättra på sitt rykte så att stallets anställda ska lita på spelaren, berättar stallets dräng Stein i förtroende att Herman gömt sig för allmänheten i sitt hus innanför murarna.
 
Endast om spelaren går fram och knackar "den hemliga knackningen", får hon träffa Herman. Tre knackningar senare står han mycket riktigt utanför dörren - och det, mina vänner, är spelarens första möte med honom.
 
Mycket riktigt träffar spelaren på honom i ett tidigare uppdrag, men spelets uppdrag följer inte samma ordning nu längre som det gjorde förr, så jag kan inte säga säkert. Jag har planerat att spela om uppdragen igen och blogga om det i framtiden, men det får vänta just nu.
 
Vad Herman har att säga är dock det intressanta, för det sätter igång en lång kedja av hemliga uppdrag.
Herman gömmer sig inte bara för Jarlaheims invånare för att han inte vill bli deras ärade borgmästare, han gömmer sig för att han arbetar på något mycket hemligt som har med G.E.D. att göra.
Som ni vet har G.E.D. tagit över större delen av Skördebygdsområdet. Företaget har som syfte att utnyttja Jorviks mark och naturresurer, och de är nog de girigaste av företag någonsin. Vid det här laget är de en stor fara för Jorvik, och de har bara makt och utplåning i tankarna. Ingen i Skördebygden vet dock riktigt vad de håller på med egentligen, och Herman arbetar med att försöka ta reda på vad. 
 
G.E.D. har av någon anledning fått tillstånd att prospektera efter mineraler i Jarlaheimsområdet. Herman tror inte att det gick rätt till när de fick tillståndet, och det är något konstigt med att Jarlaheims borgmästare försvunnit efter ett möte med företaget.
 
Herman förklarar att han har svårt för att fortsätta sin utredning eftersom att Ms. Drake på G.E.D. Jarlaheimskontoret verkar ha aningar om att han vet för mycket. Herman är rädd att han inte kan komma dem närmare utan att de blir misstänksamma.
Däremot har Ms. Drake aldrig träffat spelaren, som är ny i Skördebygden, och därav bestäms det att spelaren ska ta sig närmare G.E.D:s överordnade genom att börja arbeta för dem. Han vill att spelaren ska ta reda på vad G.E.D. har för avsikter och om de har något med den förra borgmästaren att göra.
 
Så börjar uppdragskedjan, och så får spelaren träffa både Herman och Ms. Drake. Den kommande tiden arbetar spelaren för Ms. Drake i Jarlaheimskontoret samtidigt som spelaren samarbetar med Herman för att ta reda på sanningen om företagets avsikter.
 
Nästa inlägg kommer att handla om spelarens arbete för Ms. Drake och vad för hemligheter det avslöjar.

Herman, här kommer vi!

Äntligen får vi räddningsuppdragen som ska rädda Herman från G.E.D:s byggarbetsplats i Gamla Hillcrest!
 
Jag kommer vänta med att göra de nya uppdragen en vecka för att det alltid är så mycket folk i samband med nya uppdrag, men istället låter jag den här veckan vara Herman-vecka. Det är trots allt två år sedan sist vi såg till honom.
 
Lite inlägg jag planerar skriva:
  • Om Herman och hans medverkan i de äldre spelen - vad som har hänt
  • Tillbakablick: Vad uppdragen i spelet hittills har gått ut på
  • Vad vi vet om G.E.D:s byggarbetsplats i Gamla Hillcrest - ett jättegammalt inlägg som legat och väntat på rätt tillfälle att skrivas klart!
Jag skriver självklart ett inlägg eller tre när jag gjort de nya uppdragen också!
 
Bli inte förvånade om det jag planerat i all hast inte blir som jag ursprungligen tänkt - jag ska försöka hålla mig till planen, men det går sällan vägen haha.