Onsdag är här igen

Det är onsdag idag!
Jag vill dock förvarna om att jag inte kommer ha tid att skriva om onsdagsuppdateringen idag för att jag har ett antal inlämningsuppgifter att göra som ska in imorgon.
 
Ha de'!
 
 

Min levlingsrunda

Det här är min levlingsrunda:
Gula streck: Fågelvägen till tävlingsbanorna
Ljusare gula streck (nästan vita): Vägen jag faktiskt tar mellan banorna
Streckat: andra transportmedel än ridning (hästtransport är självklart valfritt på vägen till alla banor, jag använder det dock sällan).
Den här levlingsrundan skulle kunna användas som en runda åt båda håll om du är villig att använda transport mellan fortet och Hollow Woods, som är rundans början. Det kan också vara värt det att ta hästtransporten från Firgrove, det kan kännas långt att rida därifrån och hela vägen till nästa bana.
 
Nu vill jag veta, hur ser era levlingsrundor ut? Jag har bara den här och en till som jag använder, beroende på var jag befinner mig i Jorvik när jag börjar.

Sommar även på bloggen

Bloggens nya utseende
 
Jovisst, jag gjorde det tillslut, nu är bloggen lika gul och somrig som en maskros (eller solros, egentligen). Jag är såå nöjd. Min nya favoritfärg är nog faktiskt gul ;)
 
Trevlig helg!

Jag är tillbaka

Hej!
Jag skrev att jag skulle vara tillbaka på lördag, men igår kom det ändå ut ett inlägg och nu är jag här igen medan det ännu bara är fredag, sååå det är skönt. Sista provet (nästan) var igår, vilket förklarar det.
 
Eldur igen, från vår uteritt igår
 
Nu när jag är tillbaka så har jag lite tankar om vad jag vill göra med bloggen.
  • Jag ska skriva en ny "Om mig"-sida men får fundera lite över vad som ska stå med där
  • Hästarna ska få nya porträttbilder och de som inte fått några än ska få det
  • Självklart fortsätter även arbetet med att skriva om mina hästar
  • Om husdjuren får en egen sida med porträttbilder och sina namn så skulle det göra bloggen fulländad, för liksom, vad mer kan någon begära haha

Hovslag i förra veckans onsdagsuppdatering

Förrförra onsdagsuppdateringen var en liten sådan, åtminstone enligt dem själva, men jag är inte säker på att jag håller med dem om det faktiskt.
Onsdagsuppdateringen innehöll nya ljud från hästens hovar, vilket måste ha varit tidskrävande att göra eftersom att hästen ger ifrån sig olika ljud beroende på vilken marken är - och de skriver också att fler sådana här förändringar är på ingång, men att mycket av de ändringar som gjorts inte märks i spelet. Som om det inte vore nog med att vi fått nya hovljud, har de också gett oss nya husdjur; tre ekorrar.
 
Mer om ekorrar och husdjur i ett annat inlägg, idag tänkte jag skriva lite utvärderande om de nya hovslagen.
 
Vi har fått nya ljud till hästarnas hovslag när vi rider i gångarterna skritt, trav, galopp - och tölt! Jag var nyfiken på om de nya ljuden också gällde tölten, men det gjorde de faktiskt.
Jag är ärlig när jag säger att jag tycker om de nya ljuden som hovarna ger ifrån sig. Ni känner nog mig vid det här laget och jag har för vana att vara lite väl kritisk till de uppdateringar som görs till spelet. Inte den här gången! Helt ärligt var hästarnas hovar verkligen i behov av nya ljud, och de här nya ljuden är så mysiga att lyssna på.
 
Jag läste att någon tyckte att traven lät halt, men jag har inte tillräcklig kunskap om gångarter för att kunna avgöra det. Själv tycker jag om gångarterna i sina nya ljud, speciellt galopp. Det är himla mysigt att rida på uteritt nu.
 
Eldur
 
Ljudet från hästens hovar låter nu annorlunda beroende på vad marken är. Ljuden är lite dämpade när hästen skrittar genom gräs än vad de är på Jorviks ridstigar, kullerstensgator och stenbroar (jag tycker dock att det låter annorlunda på broar, men jag kan inte säga säkert). Jag tycker verkligen om tanken med att marken påverkar vilka ljud hovarna ger ifrån sig, och ljuden är hur mysiga som helst. 
 
Tölt på Eldur
 
Jag älskar också ljudet av islandshästens tölt, den är underbar även om den blir lite tyst efter ett tag. Det är så fint att de lagt ner arbete även på det - även om de glömt bort att göra det i hemstallet också. För ja, alla andra gångarter fungerar i hemstallet nu, men tölt gör det inte. Det gör inte så mycket dock, jag har nog aldrig tidigare töltat i stallgången och kommer nog inte göra det igen, liksom.
 
 
Jag skulle tycka att det vore trevligt om tyngre hästar hade hovslag som lät lite dovt och mörkt, eller om det var skillnad på att ha hästskor eller inte, men frågan är om det verkligen är värt det.
 
Vad är era åsikter? Saknar ni något med de nya hovslagen?